Dana Erdei

danutza-150x150 Candva am ales sa nu ma mai identific cu rolurile pe care le joc in aceasta intrupare, constientizand ca nici unul dintre ele nu este EU. Fiecare e doar un aspect, o micuta fateta din ceea ce suntem. Asa ca voi spune altceva decat se obisnuieste in astfel de prezentari: EU NU SUNT UN TERAPEUT. Dar printre celelalte roluri ale vietii mele se afla si acest rol pe care am ales sa-l joc in acest plan tridimensional. Am ajuns aici studiind ceea ce parea sa aduca raspunsuri la intrebarile mele ramase fara raspuns de-a lungul timpului. In zece ani nu am epuizat intrebarile si nu am primit inca toate raspunsurile, dar caut in continuare si ma bucur sa impartasesc cu cei pe care Viata mi-i scoate in Cale.
Prima stiinta ezoterica pe care am ales sa o studiez este astrologia, fiind si prima care mi-a dat o parte din raspunsuri la intrebari. Si indiferent ce cale aleg sa urmez cu cel cu care lucrez, o scurta privire in harta astrologica imi aduce o informatie cheie: care este lectia de viata a individului si care sunt provocarile pe care le primeste in acest sens. Privind din acest punct in viata celuilalt toate problemele capata alte valente.
Un alt element cheie in procesul terapeutic este harta relatiilor din perspectiva hawaiana. Nu poti sa-ti vindeci viata fara sa-ti vindeci conexiunile. Chiar si conflictele aflate departe in timp, cu persoane care nu mai sunt in corp fizic, pot sa fie abordate cu instrumente specifice, cu blandete si sanse substantiale de vindecare. Iar blocajele care ne impiedica sa ne atingem scopurile sunt de multe ori sub nasul nostru. Nu trebuie, de cele mai multe ori, decat sa alegem constient sa privim acolo, cu alti ochi decat cei fizici.
Si daca totul pana acum are o logica si un farmec special, cand ajungi sa te joci cu energia reconectiva intri intr-o zona care nu are nici o legatura cu dimensiunea in care noi traim si cu logica. Ne conectam la cu totul si cu totul altceva, ceva la care eu asist in continuare plina de uimire. Ceva ce aduce vindecari, salturi in constiinta si accelerarea procesului de evolutie. Se trezesc aspecte nebanuite ale fiintei. Daca vrei sa faci un salt in evolutia ta personala nu trece pe langa aceasta posibilitate de a o face intr-un mod extrem de simplu si rapid, prin reconectarea personala. Vindecarile care pot sa insoteasca procesul sunt bonus, oricum. Sau, vorba lui Eric Pearl, vindecarile care vin in timpul sau dupa procesul de reconectare personala nu sunt decat varful icebergului. Se intampla mult mai mult, dar multidimensionalitatea acestui proces depaseste nivelul nostru de intelegere.
In cautarile mele am inteles ca traiesti un tip de intelegere a proceselor de evolutie si vindecare de unul singur, si ai cu totul alta intelegere in grup, asistand la procesele celorlalti. Un grup iti da posibilitatea de a te privi in oglinda, de a-ti vedea problemele din afara si prin ochii celorlalti. Asta pentru ca am avut parte de experienta lucrului cu grupul, sustin si promovez ideea de vindecare in grup. In traditia hawaiana Ohana (comunitatea, tribul, familia, cei care se aduna la un loc) este piatra de temelie in vindecare. Energia grupului asigura un mediu sustenabil si confortabil pentru a te abandona procesului de vindecare.
Evolutia spirituala este legata strans de procesul de vindecare care implica de cele mai multe ori relatiile din viata noastra, relatiile trecute sau prezente, relatiile de familie sau de orice alt fel. Putem pasi in starea de Unime doar atunci cand vindecam tot ce ne separa. Suntem in frica sau iubire, si cat de mult suntem intr-un aspect sau altul ne spune cat de mult am reusit sa iluminam in fiinta noastra.
De multe ori evenimente asa zis exterioare noua si care par sa nu aibe nici o legatura cu noi, ne creeaza stari emotionale pe care nu le intelegem si uneori nu le putem gestiona. E un moment minunat pentru a ajunge la lucruri ascunse bine in structura corpului emotional. Alteori intr-un anume sector din viata noastra ne intalnim mereu si mereu cu acelasi tip de blocaj, traim o poveste care se tot repeta iar uneori putem observa acelasi scenariu in istoria familiei. Cum facem sa iesim din acest impas, sa observam daca ne traim propria poveste sau cosmarurile celorlalti, sa vindecam acel aspect lipsit de iubire care ne bareaza drumul spre un anumit tel… nu e nici atat de greu nici imposibil. Trebuie doar sa alegi cu responsabilitate si capacitate de asumare sa readuci starea de Aloha (iubirea)  acolo unde s-a instalat neiubirea. Si asta nu inseamna doar un proces verbal si mental. Inseamna a reveni la o stare si ordine extrem de fireasca, de naturala a lucrurilor prin intelegere, prin cunoasterea adevarurilor din spatele conflictelor, traumelor… fricilor, furiilor si tristetilor noastre.