Meditatia si Vizualizarea

august 31, 2014

dreamstimecomp_20910966

„Corpul este prevăzut cu un program de vindecare latent. Nu se poate întâmpla nimic în interiorul corpului, decât dacă e deja înscris în gene… Există un mod de a dezactiva genele nocive şi de a le activa pe cele bune care este accesibil tuturor, indiferent de mediu sau condiţii: schimbarea atitudinii mentale.”

Cercetatorul japonez Dr. Kazuo Murakami sustine in lucrarea sa “Codul divin al vietii” ca organismul uman se poate vindeca singur prin activarea/dezactivarea unor gene, la comanda unei minti antrenate.

O minte antrenata se obtine prin meditatie. Practicand meditatia in mod repetat se obtine cresterea capacitatii de atentie si concentrare, reducerea anxietatii, stresului, si reactiilor emotionale necontrolate.

„Antrenamentul ne permite sa transformam mintea, sa depasim emotiile distructive sis a risipim suferinta” spune Matthieu Ricard, citat de revista “New Scientist.”

Meditatia este un instrument folosit si in psihoterapie, cu ajutorul ei putandu-se actiona nu numai asupra spiritului, ci si asupra corpului fizic, contribuind in procesul de vindecare al acestuia.

Studiile au demonstrat ca meditatia este utila si in cazurile persoanelor care sufera de tulburari alimentare, sunt dependente e alcool sau de droguri, au boli de piele, sufera de depresie sau dureri cornice.

„Timpul pe care-l petreci investigandu-ti propria minte nu are cum sa nu-ti fie de folos” afirma Clifford Saron, cercetator stiintific la Universitatea din California.

Comments are closed.