A fost o data o fetita care avea un frate putin mai mare. In lumea ei nu prea erau fetite. Era fratele ei si prietenii lui. Si voia si ea sa se joace cu cineva. Doar ca mesajul pe care-l primea de la baieti era ca „daca esti fata nu valorezi nimic si nu putem sa ne jucam cu tine”. Si atunci fetita care voia si ea sa se joace a ales sa se imbrace ca baietii si sa se poarte ca ei, sa joace fotbal ca ei si sa-si ascunda sanii cand au inceput sa-i creasca, pentru a nu fi exclusa din lumea care se juca. Si a ascuns fetita de 4 ani din ea undeva adanc intr-un cotlon si a uitat-o acolo vre-o treizeci de ani, incercand sa joace cat mai bine roluri masculine in viata ei. S-a casatorit, dar la un moment dat a fost parasita pentru o fetiscana tanara. A intrat in alta relatie… si a patit exact acelasi lucru.
Si sunt foarte multe femeile care la un moment dat in viata lor au intrat in roluri masculine si au devenit femei de afaceri, buni conducatori, dar cu dezechilibre in vietile lor de cuplu, atragand parteneri mai degraba feminini si sensibili, barbati pe care oarecum sa-i conduca, dar cu care nu vor fi neaparat fericite. Si probabil nici ei cu ele, cautand altceva, cautand validarea masculinitatii lor. Viata incearca intotdeauna sa refaca echilibrul pierdut.
De-a lungul experientelor vietilor noastre ne-am dezvoltat succesiv abilitatile feminine si masculine, prin rolurile pe care le-am jucat. Iar evolutia presupune in primul rand echilibrarea acestor doua aspecte din interior: masculinul si femininul din noi. Alta data experimentam poate masculinul in rol de razboinic si femininul in rol de mame. Dar acum viata ne provoaca sa traim simultan aceste doua ipostaze (simbolice). Si se vede privind in vietile noastre si in societate ca… avem de lucru. Schimbarea rolurilor intre barbati si femei ne afecteaza vietile de familie, evolutia socio-profesionala si linistea interioara. Si dam acest dezechilibru mai departe copiilor nostri.
Primul criteriu prin care definim o fiinta umana este cel sexual. Suntem femei sau barbati. Dar avem nevoie fiecare in interiorul nostru de echilibrarea celor doua polaritati – dualitatea, plusul si minusul, albul si negrul, ziua si noaptea. Incapacitatea de a ne exprima natura devine un bulgare care creste si produce daune in corp, in viata, in relatii. Emotiile toxice care sunt pastrate mult timp in corp fac ravagii si pot sa duca la boli. Frica, vina, rusinea, neincrederea, frustrarea nu vor permite exprimarea optima a fiintei. Iar viata interioara se va reflecta in exterior. Relatia fiecarui om cu el insusi ca fiinta sexuata, adica barbat sau femeie da nota relatiilor exterioare si pana la urma cu Divinitatea. Relatia cu parintii are un cuvant greu de spus in aceasta privinta. Adica relatia cu energia masculina si feminine care ne-a creeat corpul fizic. Uneori incapacitatea de a da viata mai departe este legata direct de acest aspect. Pentru ca o femeie-copil nu poate sa faca copii… de exemplu.
De multe ori in lucrul meu cu oamenii pe blocaje sau traume de tot felul am ajuns la incapacitatea de exprimare a persoanei datorata mesajului pe care l-au primit la un moment dat in copilarie despre ei ca fiinte sexute, mesaj care a ramas adanc sapat in structura lor fragila si le-a marcat toata existenta. Daca mesajul primit este ca ceea ce avem de la gat in jos este natura inferioara umana, e posibil ca la un moment dat sa construim un zid undeva in zona gatului…. doar ca dincolo de zid va ramane si inima. Daca punem zidul in dreptul taliei si eticheta de joasa vibratie este pusa de la brau in jos este posibil sa blocam creativitatea si capacitatea de a relationa, implicit si de a procreea. Iar daca privim in istorie, multe din bunicile si strabunicile noastre au purtat cu mandrie ziduri in structurile lor. Iar cand au inceput sa cada in mase zidurile la generatiile noi, conexiunea cu inima a fost uitata.
Nu putem sa separam evolutia spirituala de Kundalini. Si ridicarea energiei Kundalini nu are NICI O LEGATURA cu viata sexuala. Avem exemplul calugarilor de mii de ani. Este insa necesar ca drumul sarpelui sa fie liber. Iar traumele si blocajele s-ar putea sa incurce si sa incetineasca procesul.
Acest workshop este pentru mine primul pe acesta tema, dar lucrez la el de cand mi-am inceput munca in domeniu. Iar ultimele provocari din viata mea au deschis larg usile acestui topic, aducandu-mi foarte multe informatii din viata mea si a stramosilor mei, si din vietile mele anterioare. Si simultan aducand confirmari, experiente similare din viata celor cu care am lucrat. A fost cel mai intens training al meu. Racul timid din mine a fost impins puternic spre o abordare mai ampla decat in sesiunile private a acestui subiect sensibil dar foarte frecvent intalnit.
Workshopul va avea loc in 13 si 14 decembrie de la ora 10 la 18 (19) cu pauza de pranz, la Ella`s Center for Excellence si costa 300 de lei.
Dana Erdei
0722349863